Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój Tata chciał żebym chodził do innej szkoły niż Mama.

Mianowicie w wakacje Tata kazał mi iść do Technikum na informatyka bo jak pójdę do zawodówki to niby będę mało zarabiać i wgl.

Mama mi właśnie polecała zawodówkę ale oczywiście Tata był innego zdania.

No i Tata sam k***a za mnie decydował gdzie mam iść bo k***a nie chciał do żadnej zawodówki a wiedziałem że jak pójdę do Technikum to będzie ciężko.

No i jest ciężko, dzień w dzień 3sprawdziany że ogłupieć można.

Zapewne nie zdam bo k***a takie trudne tam są rzeczy że ciekawe jak mam zdać.

Przez to zapewne pójdę zamiast do 2klasy zawodówki to do 1 przez starego.

Jak mnie wkurwiają rodzicę, chcę iść do zawodówki to stary na siłę mnie zmusza do chodzenia w Technikum.

A z tego co wiem to za późno na zmianę szkoły do zawodówki i zdanie tej 1klasy.

Ta, mam patologię bo sami debile w domu k***a co myślą tylko o tym żebym lepiej zarabiał.

Pomóżcie bo przecież się z nimi za huja nie dogadam.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przepisz się póki możesz, ja zawaliłem pierwszy rok w technikum, teraz siedzę w liceum ale zmieniam szkołę na zawodówkę na mechanika/lakiernika, moją pasją są samochody i chce z tym wiązać przyszłość.

Jeżeli w zawodówce masz kierunek który Cię interesuje nie trać czasu, bo tak naprawdę zmarnujesz rok jak ja, wydaje mi się, że bez problemu Cię przyjmą teraz na drugi semestr po świętach, rodzice zawsze chcą dla nas dobrze no ale nie wiedzą tego co my czujemy, musisz sam podjąć decyzje i postawić się.

+ po zawodówce nie ma takich złych pieniędzy zależy co umiesz robić i jak to umiesz robić, jeżeli jesteś w swoim fachu naprawdę dobry, wszędzie zarobisz dobre pieniądze :v w dodatku pamiętaj w życiu nie liczą się tylko pieniądze, dobrze jest mieć ich dużo, ale lepiej robić to co Cię spełnia i daje Ci naprawdę coś takiego wewnętrznego.

Znajdź to co Cię kręci i leć na kierunek z tym związany, nie zważaj na rodziców, jeżeli Twoja mama chce żebyś szedł do zawodówki leć z nią przenieść papiery, wystarczy podpis jednego rodzica. Postaw ojca przed faktem dokonanym to Twoje życie, będzie na pewno trochę krzyku ale wyjdzie Ci to jeszcze na dobre.

Opublikowano

Moja mama rozmawiała z nauczycielem z takiej jednej szkoły, i mówił że nie przyjmą mnie do szkoły, ponieważ jest za późno.

Dopiero zapisy od kwietnia bodajże.

Albo niby do jakiejś szkoły gdzie od poniedziałku do czwartku są praktyki a w piątek lekcje.

Tylko nie wiem czy zdam...

Opublikowano

A może tak najwyższy czas dorosnąć, odstawić gry i wziąć książkę do ręki? Szkoła średnia ma decydujący wpływ na to co będziesz robił w przyszłości, radził bym ci się do niej przyłożyć, a nie szukać najłatwiejszego wyjścia. Zastanów się, warto zmarnować sobie całe życie, bo zamiast nauki, wolisz spędzać czas na przyjemnościach?

Opublikowano

Ja mam pytanie u Was w technikach tez odpada fizyka w drugim roku? Bo jezeli tak to te technika to jakies jedno wielkie g*wno... Niby mowia, ze to nie od nich zalezy tylko od tych co edu ustawiaja, ale jak u Was jest to samo?

Co do watku to powinienes isc tam gdzie sie lepiej czujesz.

Opublikowano

Było iść do liceum. W moim uczę się 2-3 przedmiotów. Z czego ta nauka jest abstrakcyjnym pojęciem :)

3685214822554751512974.gif

Opublikowano

Kolego, z tego co doczytałem się (a było ciezko) wyczytałem, że nie lubisz nauki bla bla bla.

Nie chcesz się uczyć idź do zawodówki, nie ma czegoś takiego, że za późno. Po prostu stracisz jeden rok. Tylko, że wydaje ci się to straszne, jesteś na pierwszym roku (tak wyczytałem) więc jeszcze nie wiesz u którego nauczyciela możesz dać na luz, a u którego się masz spiąc.

Jak ktoś wyżej napisał, pora dorosnąć i odejść od gier na chwilę i poświęcić trochę czasu na naukę :)

Lecz to co mówi ci tata nie jest na złość. Myśli za ciebie przyszlosciowo i stara się wepchnąć cię na "lżejsza" drogę zycia. Więc szacunek jakiś się należy myślę.

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No offense ale twój ojciec zbyt inteligentny nie jest, skoro myśli, że skonczysz technikum informatyczne i będziesz klepał hajs.
Bez zaangażowania i własnego wkładu c***a osiągniesz w dziedzinie informatyki :)
Argument, że będziesz mało zarabiał jak pójdziesz do zawodówki jest inwalidą.

Ilu jest absolwentów jakichś dobrych studiów którzy zapierdalają za 1400zł i ile jest osób które skonczyły jakies liceum ze średnią 2.5 i dobrze zarabiają

Opublikowano

Dzięki za pomoc, pójdę do zawodówki a później na studia :)

Szerokiej drogi

Dzięki za pomoc, pójdę do zawodówki a później na studia :)

w zawo jest matura o.O?

Nie

Przecież widać, że to troll, czemu ten temat jeszcze stoi?

Opublikowano

Po co płaczesz? Technikum to juz jest niski poziom. Poszedłbyś do topowego liceum w mieście to byś zobaczył co to znaczy duży poziom. Pozostaje ci sie cieszyć ze tata chce dla Ciebie dobrze.

@Topic pozostaje ci sie przywyczaić i uczyć. Uwierz ze nauka jest grą wartą świeczki i to ci się zwróci w przyszłości ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Technikum to juz jest niski poziom. Poszedłbyś do topowego liceum w mieście to byś zobaczył co to znaczy duży poziom.

Nigdy nie rozumiałem tego sporu o to która szkoła jest lepsza, liceum czy technikum. Przecież wspólnym celem obu tych szkół jest przygotowanie do matury, tego samego egzaminu, więc jak można twierdzić, że liceum jest trudniejsze? ''Topowe liceum'' to jest najśmieszniejsze, sugerujesz że ludzie z takich szkół, mimo takiego samego wyniku egzaminu maturalnego, będą oceniani lepiej, od osób które uczęszczały do pierwszego lepszego technikum? Bo co, liczy się opinia o szkole, a nie wiedza ucznia?

Typowa obiektywna opinia ''chodzę do liceum, więc będę odradzał technika i zawodówki bo tam chodzi plebs''

Opublikowano

^+1
Teksty typu "Do technikum chodzi patologia bo jest niski poziom" czy "Zawodówka jest dla plebsu" są po prostu żałosne i śmieszne xD
Kiedy ty będziesz zapierdalał kolejne x lat na studiach bo bez nich na 95% nic nie osiagniesz to osoba po technikum/zawodówce będzie miała czas na np. rozwijanie własnej firmy :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...